maandag 23 augustus 2010

22 Augustus 2010: Dag 6 - Moab

Voor vandaag staat het raften op de Colorado rivier op het programma, maar we weten dus nog niet of dat wel door kan gaan. De voucher hiervoor komt niet meer boven water, zelfs niet na het omkeren van alle koffers. Waarschijnlijk is die op Los Angeles Airport samen met de huurauto voucher overhandigd aan Hertz...



Om 7 uur zijn we opgestaan; als de trip doorgaat moeten we toch een beetje fatsoenlijk hebben ontbeten... Tijdens het ontbijt belt Tom met de organisator van de trip, en het blijkt dat het weliswaar ´bad´is dat we de voucher niet meer hebben, maar dat het niet betekent dat de trip niet door kan gaan. Yes!! Het reserve programma wat we alvast hebben uitgedokterd kan weer in de kast.


We melden ons om 8.20 bij de organisatie en komen daar tot de conclusie dat het raften van de van Doorns geboekt staat voor morgen....?! Gelukkig is het geen probleem om te verplaatsen naar vandaag. Al met al komen dus wederom aardig weg...


Eerst krijgen we zwemvesten aangemeten, en besluiten we op het laatste moment om een waterproof wegwerpcamera te kopen. Het wordt namelijk afgeraden om een gewone camera me te nemen ivm mogelijk bat worden (vandaar ook nog geen foto´s van het raften). Vervolgens stappen we in de bus voor een rit van drie kwartier die ons gaat brengen naar een hoog punt, vanwaar we dan langzaam naar beneden zullen gaan varen. De rit zelf is prachtig - langs enorme rotswanden en kliffen.


Na aankomst stappen we in de boot en gaan we op weg - we delen de boot met een gids, die roeit en stuurt, en nog eens aantal andere mensen. De snelheid van het varen valt wat tegen - het gaat minder snel dan gedacht, maar het uitzicht is adembenemend, en het weer is heerlijk. Hier en daar kun je ook gaan zwemmen.Tim is de eerste die daar gebruikt van maakt, Nicky volgt niet veel later. Hier en daar komen we een stroomversnellinkje tegen; dan moet iedereen weer binnenboord zijn.


Na verloop van tijd komen we bij een versnelling waarbij de gids vertelt dat je met je zwemvest aan, en op je rug liggend er doorheen kunt drijven. Ari en Tim gaan dat onmiddelijk doen, waarbij Tim naar eigen zeggen wel 16 keer kopje onder gaat, maar allebei komen ze tot de conclusie dat het heel gaaf was. Tussendoor vertelt de gids van alles en nog wat over de rotsformaties en flora en fauna die we zien.


Dan is het tijd voor de lunch - die wordt halverwege klaar gemaakt door de gids, ondersteund door wat andere mensen aangezien er ook halve dagen te boeken zijn, en er dus een groep mensen met gidsen bij zijn gekomen. We laten het ons goed smaken want van al dat in een boot zitten wordt een mens hongerig!!


Na de lunch gaan we weer verder - ons gezelfschap is inmiddels uitgedunt tot 2 gezinnen; de overige mensen hadden alleen een ochtendtrip geboekt. Er is nu een kleine kayak over - voor de liefhebber. Ariane meldt zich aan en gaat daar samen met Tim inzitten. Opnieuw begint de tocht over de rivier. Sommige stroomversnellingen zijn toch wat heftiger dan vanochtend, maar Ari manoevreert zich er als een prof doorheen. Soms moet Tim terug in de grote boot, als de gids de versnelling te heftig acht.


Rond 4.30 ´s middags komen we aan op de eind bestemming en hebben we er een perfecte dag opzitten. In de bus terug worden we voorzien van water en aan het eind van de rit is er ook nog een waterijsje voor iedereen. Daarna gaan we even tanken (want die is alweer zo goed als leeg) en gaan we nog even kijken bij Moab Action Shots (oid) want tijdens het raften zijn er foto´s van ons gemaakt. Het blijkt een complete reportage te zijn - de tijd van 1 enkele foto is definitief voorbij... Uiteindelijk besluiten we om ze allemaal te nemen; ze worden even op CD gebrand en klaar is kees. Jammergenoeg zit op dit netbook geen dvd-speler, dus ook die foto's kunnen we niet uploaden :(


Hierna gaan we naar onze lodge - Ariane wil even naar de wasserette want de hoeveelheid schone onderbroeken begint schaars te worden. Nicky wil even lezen en Tim en Tom gaan nog even zwemmen.


´s Avonds bij een Italiaan gegeten - met een mega-Fanta voor Nicky - en de was opgehaald. Nog even de laatste dingen doen en dan naar bed.