dinsdag 31 augustus 2010

30 Augustus 2010: Dag 14 - San Diego


Zoals gisteren reeds aangekondigd staat vandaag Sea World op het programma; een soort Dolfinarium maar dan in het groot. Zodra we wakker worden is het eerste wat ons opvalt dat de zon niet schijnt. Gauw checken we de weersvoorspelling en daar zien we dat het vandaag niet al te warm gaat worden. We besluiten om de vesten/sweaters mee te nemen en de kinderen doen een lange broek aan.


Eerst nog even het adres opgezocht - is wel handig voor het navigatiesysteem. Wat blijkt, Sea World ligt aan de Sea World Drive....; het is een kwartiertje rijden van ons hotel. Bij aankomst zoeken we een parkeerplaats en lopen naar de ingang. Ariane toont nog even de ANWB kaart - dat levert een korting op van USD 20.- per persoon, met zijn vieren dus zeeer de moeite.


Bij binnenkomst valt het ons op dat het niet zo druk is; het hoogseizoen is voor Sea World over. Voor ons is dit perfect - dat betekent dat we rustig naar alles toe kunnen gaan, zonder dat we uren in de rij hoeven te staan. We besluiten om te beginnen met de dolfijnen-show.


We gaan naar een groot stadion waar de show zal plaats vinden. Het valt ons op dat de eerste 12 rijen een bordje hebben "Soak area"- oftewel, wie hier gaat zitten wordt drijfnat. Veel Amerikanen gaan daar bewust zitten, en vinden het ook het hoogtepunt van de show als ze een golf water over zich heen krijgen....

Verder is de show indrukwekkend - veel artiesten, acrobaten en natuurlijk dolfijnen; al is het eigenlijk meer show dan dolfijnen. Na deze show lopen we naar de Zeeleeuwen show - hier is het van hetzelfde laken een pak; volop vermaak (ook voor de show - want vervelen tijdens het wachten kan echt niet!).

Uiteraard missen we ook de Orca's niet - enorme beesten (met de nadruk op enorm); zeer indrukwekkend. Helaas is de batterij van de videocamera plotseling leeg - dus het filmen stopt abrupt. Qua weer is het inmiddels toch wel warm en zonnig geworden....


De rest van de dag besteden we aan het rondlopen, bekijken van de verschillende dieren en shows (Pet's rule, Sesamestreet) en attracties (Arctic World).Allemaal heel leuk. Tim koopt nog een bakje met visjes om de zeeleeuwen te voeren. (Prompt wordt er een visje uit zijn hand gestolen door een van de vele rondhangende vogels).


Om half zes geven we er de brui aan - we hebben dan eigenlijk vrijwel alles gezien en zijn moe (en een beetje verbrand/aangebrand). We besluiten terug te gaan naar het hotel om daar nog wat te zwemmen en iets te gaan eten. De kinderen gaan vandaag maar eens vroeg naar bed - de vakantie met alle indrukken, reizen, hittes en elke ochtend bijtijds op begint nu echt zijn tol te eisen..


Morgen naar onze laatste bestemming - Los Angeles. We zijn van plan om door Beverly Hills te gaan rijden, naar de Walk of Fame te gaan en proberen om kaartjes te krijgen voor een Baseball wedstrijd - online is dat niet gelukt (omdat we geen US-Visa card hebben).






PS - Lezen we vandaag in de krant (Telegraaf - online) dat er 2 mensen zijn opgepakt met nepbommen op de vlucht van United Airlines van Chicago naar Amsterdam.... Dat is dus dezelfde vlucht die wij a.s. donderdag hebben....