zondag 22 augustus 2010

21 Augustus 2010: Dag 5: Bryce Canyon - Capitol Reef Nat´l Park - Moab

En alweer ging de wekker om half acht; De bedoeling is om om half negen in Bryce Canyon te zijn. We ontbijten met muffins en muesli repen die we de avond tevoren in Ruby´s General Store hebben gekocht, dus we kunnen snel weg. De temperatuur is aangenaam - ik denk rond een graad of 25 met een fris briesje - een stuk beter dan Las Vegas met zijn warme wind.



Inderdaad zijn we rond half negen in Bryce Canyon; een van de uitspraken die we hier over hebben gelezen luidt `Bryce Canyon - it is just a hole in the ground but one that you must see`


Nadat we de afgelopen tijd omhoog hebben gekeken naar bergen en rotsen beleven we nu dus het omgekeerde - je loopt in een bos en plotseling sta je aan de rand van een vallei, waar de meest grillige en bizarre rots formaties te zien zijn - de zogeheten hoodoos. Het lijkt nog het meest op een druipsteen, maar dan enorm qua omvang en in een vreemd soort oranje achtig zandsteen. Als je ze allemaal naast elkaar ziet staan lijkt het wel op een soort rots stadje. Het uitzicht is werkelijk adembenemend; waar je ook kijkt het is te mooi om waar te zijn . Sommige stukjes trails de we lopen zijn best steil, dus regelmatig komen we zwaar hijgend boven aan, maar het is altijd de moeite waard. Veel foto´s gemaakt, maar het gevoel bekruipt me dat de foto´s op geen enkele manier recht zullen doen aan de pracht die we gezien hebben. Duimen maar...



Om een uur of elf zijn we op weg gegaan naar Capitol Reef National Park.

Na een lange en vermoeiende rit komen we in Torrey aan, vlakbij Capitol Reef. Iedereen is hongerig, dus we zoeken een restaurantje. Toevalligerwijs komen we bij een heel leuk authentiek restaurantje aan. Na het lekkere eten gaan we verder naar Capitol Reef.

We bezoeken het visitors center en besluiten de Scenic Route te gaan rijden. De route op zich is heel mooi met allerlei rotspartijen en vreemde vormen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het na vanmorgen allemaal toch een beetje tegenvalt. Bryce Canyon was gewoon te mooi om nog een andere canyon op waarde te kunnen schatten. We zijn dus onderweg wel een paar gestopt om foto´s te maken, maar zijn niet flabbergasted zoals vanmorgen.


Nadat we de route hebben afgerond en terug zijn bij het visitors center gaan we op weg naar Moab. Toch ook weer 2 1/2 uur rijden. Deze rit is wat aan de saaie kant :(


Rond half 7 komen we in ons motel in Moab aan. We worden door een allervriendelijkste dame geholpen en settelen ons in onze kamer, waar we deze keer wel zonder veel problemen op het internet kunnen komen.


We eten in een restaurantje naast het motel, lekker en goedkoop. En dan gaat we vroeg naar bed, want morgen staat een dagje raften op het programma. Dat is tenminste de bedoeling. Hopelijk zijn de reserveringen goed doorgekomen, want ik (Ariane) kan onze vouchers nergens meer vinden :( Morgen zullen we weten hoe streng ze daarop zijn.

20 Augustus 2010: Dag 4 Las Vegas - Zion Park - Bryce Canyon

Vanmorgen om half 8 ging de wekker, we wilden op tijd weg, want we hebben een volle dag voor de boeg.


Eerst even tanken, wat een verademing in vergelijking met Nederland. De benzine kost hier echt bijna niets ($ 2.89 per gallon). Na het tanken kunnen we op weg voor een werkelijk prachtige rit richting Zion National Park. Al met al een rit van 2 1/2 uur.


Aangekomen bij het park kopen we een annual park pass, deze geeft toegang tot alle nationale parken en aangezien we nog een aantal van die parken gaan bezoeken loont het de moeite om dit jaar abonnement aan te schaffen.

Binnen parkeren we de auto bij het 'vistors center' en gaan met shuttle bus de rest van het park bekijken. In de shuttle krijgen we veel info over het park, hoe de verschillende rotsformaties heten en ontstaan zijn. Al met al is het een werkelijk schitterend schouwspel. Bij elke busstop kun je uitstappen om verschillende wandelingen te maken.



Omdat we vanmorgen niet ontbeten hebben stappen wij uit bij de Zion Lodge. Hier eten we wat en gaan we een 'easy' trail lopen naar de Emerald Pools (watervallen). Het 'easy' is toch nog behoorlijk steil, dus we zijn blij dat we geen moeilijker pad genomen hebben. Eenmaal bij de watervallen kunnen we wat verkoelen door de waterval op ons te laten regenen (ijskoud water), want al is het hier niet zo verzengend heet als in Las Vegas het is nog steeds 30 tot 35 graden buiten. Overigens is het goed te zien dat we hier in de zomer zijn en dat de watervoorraad minder is; de watervallen zijn lang niet zo massaal als op de foto´s. Na de waterval toch maar weer dezelfde route terug gelopen, want de andere route was twee keer zo lang en we komen een beetje in tijdnood.



Terug met de shuttle naar het 'visitor center', daar in de giftshop nog wat souvenirs gekocht en toen snel naar de auto. De rit naar Bryce Canyon duurt namelijk ook nog bijna 2 uur.

Onderweg naar Bryce Canyon zit het een beetje tegen, want de hele weg uit Zion Park zijn er wegwerkzaamheden, waardoor een ritje van een half uur meer als een uur duurt.

Zodra je Zion Park verlaat verandert het landschap meteen, van rotsachtige bergen naar glooiend heuvelachtig. Werkelijk heel bizar.



Door al het oponthoud bij de wegwerkzaamheden, komen we pas rond 6 uur aan in Bryce Canyon. We besluiten het bezoek aan de Canyon uit te stellen tot morgenochtend en checken in in het hotel. Hoewel het eigenlijk een motel is...Dit hadden we al gelezen in Trotter. De kamer is klein maar oke, het enige nadeel is dat het op de eerste verdieping is en dat er geen lift is.


Voordat we gaan eten in Ruby's Inn, gaan we zwemmen in het indoorzwembad bij Ruby's Inn. Overigens is alles hier van Ruby, een pioneer die in de jaren dertig een lodge voor canyon gasten begonnen is. Inmiddels is het uitgegroeid tot een bloeiende business.

Na het zwemmen zijn we gaan eten..Daarna terug naar de kamer om te proberen het blog te updaten, maar dit lukt in eerste instantie niet. Ariane is terug gegaan naar Ruby's, maar alles ging zo traag dat ze na de dagen van Las Vegas te hebben gedaan is teruggegaan om te gaan slapen, morgen een nieuwe poging.