zondag 22 augustus 2010

21 Augustus 2010: Dag 5: Bryce Canyon - Capitol Reef Nat´l Park - Moab

En alweer ging de wekker om half acht; De bedoeling is om om half negen in Bryce Canyon te zijn. We ontbijten met muffins en muesli repen die we de avond tevoren in Ruby´s General Store hebben gekocht, dus we kunnen snel weg. De temperatuur is aangenaam - ik denk rond een graad of 25 met een fris briesje - een stuk beter dan Las Vegas met zijn warme wind.



Inderdaad zijn we rond half negen in Bryce Canyon; een van de uitspraken die we hier over hebben gelezen luidt `Bryce Canyon - it is just a hole in the ground but one that you must see`


Nadat we de afgelopen tijd omhoog hebben gekeken naar bergen en rotsen beleven we nu dus het omgekeerde - je loopt in een bos en plotseling sta je aan de rand van een vallei, waar de meest grillige en bizarre rots formaties te zien zijn - de zogeheten hoodoos. Het lijkt nog het meest op een druipsteen, maar dan enorm qua omvang en in een vreemd soort oranje achtig zandsteen. Als je ze allemaal naast elkaar ziet staan lijkt het wel op een soort rots stadje. Het uitzicht is werkelijk adembenemend; waar je ook kijkt het is te mooi om waar te zijn . Sommige stukjes trails de we lopen zijn best steil, dus regelmatig komen we zwaar hijgend boven aan, maar het is altijd de moeite waard. Veel foto´s gemaakt, maar het gevoel bekruipt me dat de foto´s op geen enkele manier recht zullen doen aan de pracht die we gezien hebben. Duimen maar...



Om een uur of elf zijn we op weg gegaan naar Capitol Reef National Park.

Na een lange en vermoeiende rit komen we in Torrey aan, vlakbij Capitol Reef. Iedereen is hongerig, dus we zoeken een restaurantje. Toevalligerwijs komen we bij een heel leuk authentiek restaurantje aan. Na het lekkere eten gaan we verder naar Capitol Reef.

We bezoeken het visitors center en besluiten de Scenic Route te gaan rijden. De route op zich is heel mooi met allerlei rotspartijen en vreemde vormen, maar de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het na vanmorgen allemaal toch een beetje tegenvalt. Bryce Canyon was gewoon te mooi om nog een andere canyon op waarde te kunnen schatten. We zijn dus onderweg wel een paar gestopt om foto´s te maken, maar zijn niet flabbergasted zoals vanmorgen.


Nadat we de route hebben afgerond en terug zijn bij het visitors center gaan we op weg naar Moab. Toch ook weer 2 1/2 uur rijden. Deze rit is wat aan de saaie kant :(


Rond half 7 komen we in ons motel in Moab aan. We worden door een allervriendelijkste dame geholpen en settelen ons in onze kamer, waar we deze keer wel zonder veel problemen op het internet kunnen komen.


We eten in een restaurantje naast het motel, lekker en goedkoop. En dan gaat we vroeg naar bed, want morgen staat een dagje raften op het programma. Dat is tenminste de bedoeling. Hopelijk zijn de reserveringen goed doorgekomen, want ik (Ariane) kan onze vouchers nergens meer vinden :( Morgen zullen we weten hoe streng ze daarop zijn.

3 opmerkingen:

  1. Hallo Ariane en familie,

    wat een fatastische reis en wat enig dat we daarvan mogen meegenieten.
    Zal jullie zeker blijven volgen. Nog heel veel plezier.

    Groetjes, Rosemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Maar open dan dat er niet zo moeilijk over doen met die vouchers.
    Maar tot nu toe moet ik zeggen dat ik steeds meer iets heb van ik wil ook weer die kant op.

    Misschien over een paar jaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk hoor, allemaal. en wat een gediciplineerd bijhouden van het blog, tussen het vakantievieren door! geniet ze, we genieten een beetje met jullie mee tijdens het lezen. dikke kussen, Ralf en Dominique.

    BeantwoordenVerwijderen