zaterdag 28 augustus 2010

27 Augustus 2010: Dag 11 - Grand Canyon - Sedona - Phoenix

Omdat we vandaag slechts van plan zijn om Slide Rock State Park te bezoeken, hebben we tot half 9 uitgeslapen. We waren even vergeten dat we hier in 'slow' country zijn en hebben dus veel tijd verspilt met het ontbijt. Maar goed rond 10 uur zijn we uitgecheckt en op weg naar Slide Rock State Park.


We hebben trouwens gisteren nog lang getwijfeld of we nou met een helicopter over de Grand Canyon moesten gaan vliegen. Iets wat natuurlijk wel enorm spectaculair zou zijn geweest, maar de enorm hoge prijzen hebben ons uit eindelijk toch tegengehouden. De goedkoopste vliegtocht was $140 per persoon en dan moest je wel tussen 11.00 en 13.00 uur vliegen want anders was het $155 per persoon. Dit was voor een tochtje van 20 min. Wilde je een langere vlucht dan was het nog duurder. Een snelle rekensom leert dat het met 4 personen dus minimaal $560 had gekost. Misschien krijgen we er nog spijt van maar op dit moment denken we dat we de juiste beslissing hebben genomen.

Om half 1 uur arriveren we bij Slide Rock State Park. Dit park staat erom bekend dat het een natuurlijke glijbaan tussen de rotsen heeft, en dat je dus tussen de rotsen naar beneden kunt glijden. 's ochtends hadden we al zwemkleding aangedaan, dus we hoeven alleen maar onze kleding uit te trekken en klaar zijn we. Overigens hebben we bij een aantal websites gelezen dat het beter is om een lange zwembroek en t-shirt aan te houden. Gezien onze licht verbrande schouders (door het zwemmen in Lake Powell) komt dat wel goed uit.

Tim, Nicky en Tom gaan als eerste - het water is behoorlijk koud en de bodem is ontzettend glibberig (logisch - anders glijdt het ook niet goed). Nadat we door zijn, roetsjen we naar beneden - hardstikke leuk. Na een aantal watervalletjes komen we tenslotte in een diepe geul waar we er weer uitklimmen. Dit gaat niet in alle gevallen even soepel....



Bij de geul zijn er ook een aantal mensen die van de rotsen af in het water springen. Nicky en Tim gaan dit onmiddelijk ook doen. Het ziet er spectaculair uit. Natuurlijk springen ze daarna nog een paar keer.

Daarna gaat Ariane mee met de kids het glij gedeelte in. En even later springt ze ook van de rotsen(!). Al met al blijven we hier tot half vier waarna we wat gaan eten in het nabij liggende Sedona. Dit is een heel pittoresk stadje, dat in de laatste jaren een soort Mekka van de New Age beweging is geworden. Het ziet er leuk en gezellig uit.

Na de lunch zijn we naar een Factory Outlet Center gegaan waar we de plaatstelijke GAP-winkel hebben bezocht (en geplunderd). We komen naar buiten met een sweater, drie shirts en een legging voor Nicky, twee t-shirts voor Tim, en een T-shirt en Polo voor Tom. Totale schade USD 80.00 (+/-EUR 60). Dat is nog eens fijn kleding kopen....



Hierna gaan we op weg naar ons hotel in Phoenix - een rit van bijna 2 uur. Onderweg zien we in de verte noodweer, met heftige bliksem. Er zijn verder geen plannen voor de avond dus dat wordt misschien nog even zwemmen (afhankelijk van het weer) en eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten