maandag 30 augustus 2010

29 Augustus 2010: Dag 13 - Yuma - San Diego

Vandaag maken we niet zo'n goede start. Tom wil graag nieuwe lenzen in, maar bij het overpakken van de toilettas in Roosendaal is Ariane vergeten die in te pakken. Dit is echt balen, want Tom z'n linkerlens is echt aan vervanging toe. We hebben nog een keer alle bagage omgekeerd, maar de lenzen zitten er echt niet in :(



We gaan na het ontbijt toch op weg naar San Diego. De rit is lang en we moeten drie keer langs een 'Border Patrol' Controle. Eén keer moeten we zelfs aan de kant voor paspoort controle, want de officer herkent ons Nederlandse Rijbewijs niet. Je kunt wat dat betreft goed merken dat we langs de Mexicaanse grens rijden, ze controleren alle voertuigen op inzittenden enzo.


Rond half 2 komen we bij ons hotel in San Diego aan. We zitten vlakbij de haven.


Nadat we de auto hebben uitgeladen gaan we op weg naar de "Old Town". De straat waar: California was born. Eerst lunchen bij O'Hungry's. En daarna gaan we de Old Town echt verkennen. De gebouwen daar zijn allemaal gereconstrueerd zoals ze waren toen de eerste settlers in San Diego aankwamen. Erg leuk gedaan, met kleine musea over het leven toen. Een Wells Fargo museumpje en een stal ingericht zoals het vroeger was, er is zelfs een hotel, waar je ook echt kunt overnachten.



Na een paar uurtjes rond lopen en alles bekijken willen we naar Coronado, een eiland midden in de haven van San Diego, maar we nemen de verkeerde route en komen dus wel op het eiland (wat dus geen eiland blijkt te zijn, maar een schiereiland), maar niet over de brug waar we over wilde rijden.


Daarna gaan we terug naar het hotel. Tom informeert bij de receptie of er een opticiën in de buurt is. Maar omdat het zondag is, zijn er geen opticiëns beschikbaar. De receptioniste verteld ons ook dat we moeten proberen om het lens recept van Tom naar het hotel gefaxed te krijgen, omdat hij anders een compleet oog onderzoek moet laten doen. We checken op de kamer hoe laat de opticiën in Roosendaal open gaat en komen tot de conclusie dat die op maandag (voor de lezers vandaag dus) gesloten is....Het zit ook niet mee wat dat betreft. Tom besluit voorlopig zijn lenzen om te keren (dus links in het rechteroog en andersom). Als dit te doen is gaan we niet op zoek naar nieuwe lenzen en anders proberen we het dinsdag vanuit L.A. nog een keer (mijn schuldgevoel over het vergeten van de reserve lenzen bereikt inmiddels een hoogtepunt).


Nadat Tom zijn lenzen heeft omgewisseld gaat hij met Tim zwemmen. We hebben besloten vanavond naar Sea Port Village te gaan en daar te gaan eten.

 
Sea Port Village is echt een heel gezellig gedeelte van de haven van San Diego. Een verzameling van houten huisjes, met daarin allerlei verschillende winkeltjes en restaurantjes. En dit alles aan de boulevard, naast het USS Midway Museum, waar allerlei Navy voertuigen staan. We lopen wat rond bekijken wat winkeltjes en gaan dan op zoek naar een tentje om te eten.

We besluiten om in het Pier Restaurant te gaan eten, boven het water en met een prachtig uitzicht op de Coronado Bay Bridge (die we dus vanmiddag gemist hebben). Het eten is goed, maar de serveerster doet echt te veel haar best. We worden er allemaal een beetje lacherig van.


Na het eten gaan we naar het hotel, waar we nog wat TV kijken en dan gaan slapen. Morgen Sea World.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten