vrijdag 3 september 2010

2-3 September 2010: Dag 17/18 - Los Angeles - Amsterdam

Vandaag is officieël de laatste dag van dit avontuur. Jammer genoeg bestaat deze dag eigenlijk alleen uit reizen.
Vanmorgen ging om 6.00uur de wekker (blegh). Iedereen snel opstaan en aankleden, want de auto moet voor 8.00uur terug zijn bij Hertz. Om 6.35 uur zijn we geladen en klaar om te gaan. Het is inmiddels spits in L.A. maar daar hadden we al op gerekend. We zijn echt ruim op tijd bij Hertz, om 7.20 wordt onze auto terug genomen door de medewerkster van Hertz. We krijgen een bonnetje en kunnen naar de shuttle bus (die elke 3 min. rijdt). In de bus bekijken we het bonnetje en zien dat we deze afgelopen 16 dagen 2.582 miles gereden hebben, dat is 4.155 km. Al met al een respectabele afstand dacht ik zo.


Bij de luchthaven aangekomen is het nu al heel erg druk, waarschijnlijk doordat de veiligheidsmaatregelen zijn aangescherpt i.v.m. de recente terroristen arrestatie op een vlucht van United Airlines. Al met al staan we bijna 3 kwartier in de rij voordat we door de douane/bagage check zijn.


We hadden ons niet gerealiseerd dat we zo lang in de rij hadden gestaan en gaan dus niets vermoedend en in de veronderstelling dat we tijd zat hebben op zoek naar iets om te ontbijten. We vinden een bakker die verse grill sandwiches verkoopt en kopen daar iets te eten, ook halen we koffie bij Starbucks (die gaan we nog missen als we weer thuis zijn). Terwijl Ariane op koffie wacht, vraagt Tom hoe laat het is. Het is dan kwart over 9 en onze vlucht vertrekt om 5 over half 10. Dus we haasten ons met de broodjes en de koffie naar de gate, waar iedereen al weg is :\ We zijn echt net op tijd....


Als we eenmaal zitten duurt het niet lang voordat we vertrekken (duh! dat is het voordeel als je laat bent). De vlucht van 3 1/2 uur verloopt voorspoedig we kunnen allemaal een beetje slapen en keurig op tijd (of eigenlijk een kwartier te vroeg) landen we op O'Hare Airport in Chicago.

Het is half 4 's middags plaatselijke tijd en onze vlucht naar Amsterdam vertrekt pas om 10 voor half 7, dus we hebben nog even de tijd. Die doden we met wat rondlopen, wat te eten en te drinken halen, gameboy-en, muziek luisteren en vast een gedeelte van de laaste blog-entry schrijven.



De vlucht naar Amsterdam vertrekt keurig op tijd. Het is een rustige vlucht, Nicky en Tim slapen onderweg en Ariane slaapt ook een klein uurtje. Bij Tom wil het slapen niet echt lukken. Keurig op tijd, zelfs iets te vroeg landt de vlucht op Schiphol. We gaan snel door de douane en ook onze koffers (inmiddels 3, door de vele aankopen in de outlet centra) hebben we ook snel te pakken.
 Eenmaal buiten blijkt de bus die ons naar onze auto brengt nog 20 minuten op zich laat wachten. Dat vinden we te lang dus we nemen (heel decadent) een taxi. Die ons binnen 10 minuten op de plaats van bestemming brengt. Snel een uitrijkaart gehaald en de auto ingeladen. Op weg naar huis.


Om 12.00 uur komen we thuis aan. De poezen zijn nog wat onwennig om ons weer te zien, maar tjonge jonge wat zijn die groot geworden....





P.S. Via deze weg willen we alle mensen die ons deze dagen trouw gevolgd hebben bedanken voor hun commentaren en tot de volgende keer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten