donderdag 2 september 2010

1 September 2010: Dag 16 - Los Angeles


Vandaag de laatste volle dag - in Los Angeles. We zijn van plan om een groot deel van de dag door te brengen in de Universal Studios. Als we tijd over hebben gaan we nog langs het strand en de letters van Hollywood.

We staan om half negen op, ontbijten in een klein cafeetje beneden bij het hotel (waar we door een zeer vreemd lachende Chinese dame worden geholpen). Het ontbijt is minimaal, maar genoeg om de dag mee te starten.

Om half elf komen we aan bij de parkeergarage van Universal. We parkeren de auto en lopen naar de ingang; dat gaat via een lange straat met allerlei winkeltjes, eetgelegenheden etc - een beetje zoals Disney village in Parijs maar dan groter. Oorspronkelijk hadden we het plan opgevat om zogeheten 'Front of Line' tickets te kopen; met deze tickets heb je altijd voorrang en kun je overal zo door lopen zonder wachttijd. Een enorm voordeel. Nadeel van deze tickets: de prijs - USD 139.- per stuk, dat gaat hard als je met zijn vieren bent....


Naar aanleiding van onze eerdere ervaring in Sea World, dat het met de drukte nogal meevalt besluiten we om eerst maar gewone kaartjes te kopen - je kunt ze altijd later nog upgraden naar Front of Line, als het toch te druk is. Gewone kaartjes zijn trouwens ook nog aan de prijs: USD 74.- per stuk. Vandaag wordt dus verplicht genieten.....


Na binnenkomst besluiten we om eerst de studio tour te doen - dit is een tour in een soort treintje langs een aantal decors en studio's waar daadwerkelijk opnames plaats vinden. Tevens worden er een aantal special effects getoond. De nieuwe King Kong 360 - 3D attractie zit hier ook in verweven. De trein voert ons inderdaad langs Western stadjes, Mexico, Europa en enkele bekende straten zoals de straat uit Desperate Housewives. Op een scherm worden stukjes uit films en tv programma's vertoond waarin het decor voorkomt. Ook komen we langs Amity Island. Bekend van Jaws, en zien we de beroemde haai opduiken. Daarna volgt King Kong - het moet gezegd: het is zeer spectaculair. De trein rijdt langzaam door een tunnel waarvan de wanden met LCD schermen zijn beplakt. Hierop is een 3d gevecht te zien tussen King Kong en een aantal T-rexen. Dit is echt brilliant gedaan - je waant je er midden tussen in.



Hierna gaan we naar de 4D voorstelling van Shrek - ook erg leuk, met meebewegende stoelen, water effecten en 3D-beelden. Hier hoeven we niet zo lang te wachten - een minuut of 10 (bij de tour meer dan 30 minuten). Daarna gaan we naar de Waterworld voorstelling waar een stuk van 20 minuten wordt opgevoerd. Tim is vastbesloten - vandaag wil hij perse in de Soak-zone gaan zitten (het gedeelte waar je drijfnat wordt). Ariane verklaard zich solidair; Nicky en Tom gaan bij de Wet Zone zitten (daar wordt je enigzins nat). De voorstelling is boeiend. Na afloop zijn Ariane en Tim inderdaad soaked! Gelukkig is het lekker weer.


Na de lunch hebben we nog de special effects voorstelling gezien en zijn Tim en Nicky in de Simpsons' Krustyworld attracties gegaan. Dit was zo leuk dat nog een keer wilden, maar nu met Paps en Mams. Deze attractie is een soort virtuele achtbaan - op een enorm scherm voor je worden achtbaan-achtige manoeuvres vertoont, en je karretje maakt bewegingen die daarbij naadloos aansluiten. Erg leuk.


Als laatste zijn Tim en Nicky nog even in de Jurassic Park attractie geweest - een water attractie waar ze drijfnat en giegelend van de pret uitkwamen. Inmiddels was het half zeven, en het park zou om zeven uur dicht gaan. Nog even snel naar de winkel voor wat souvenirs.


Daarna besloten om bij een van de eettentjes nabij het park wat te eten (Chinees) en daarna terug naar het hotel. Vandaag moet alles weer worden ingepakt voor de vliegreis - Ariane's taak. Tom checkt inmiddels in voor de vluchten en schrijft dit verslag. Morgen een lange dag - we vliegen om half tien naar Chicago en daarna door naar Amsterdam, waar we vrijdag om half elf 's ochtends landen (lokale tijd). Maar eerst moet de auto nog terug naar Hertz. Dat moet voor 8 uur gebeuren anders moeten we nog voor een volle dag betalen. We gaan dus om 7 uur 's ochtends rijden......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten