woensdag 1 september 2010

31 Augustus 2010: Dag 15 - San Diego - Los Angeles

Vandaag de laatste grote (nou ja, grote) rit. We staan om 8 uur op, want Tom vreest dat we later op de dag in tijdnood zullen komen in LA. Daarna ontbijten we in het hotel en gaan we op weg. Ariane rijdt weer - sinds de lenzenwissel rijdt ze alles.



Onderweg worden we nog een keer opgehouden door een grenscontrole post (waarschijnlijk om nogmaals te checken of we geen Mexicanen zijn) maar voor de rest verloopt de reis voorspoedig. We komen om 12 uur aan bij ons hotel (Best Western) dat in Chinatown ligt. Helaas is er nog geen kamer beschikbaar dus kunnen we nog niet inchecken; wel kunnen we de bagage achterlaten en vervolgens op stap gaan in LA.


Eerste doel is Hollywood Boulevard; de bekende straat waar de namen van veel sterren als sterren op het trottoir liggen (Walk of Fame), en waar ook de hand en voetafdrukken van bekende Hollywood sterren staan. We parkeren de auto in een zijstraat en gaan te voet verder. Bij de eerte de beste hoek vinden we een automaat waar je een kaart kunt kopen met daarop de huisadressen van een groot aantal sterren - we besluiten om die te kopen. Daarna draaien we de hoek om, Hollywood Blvd op. Dat valt vooralsnog tegen - we komen terecht in een gedeelte met dubieuze winkels en smoezelige gebouwen. Veel smoke shops met waterpijpen en zo, en ook veel adult shops. We zien wel de eerste sterren-sterren op de grond, maar de meeste namen komen ons onbekend voor.


Verderop wordt het beter - het wordt steeds toeristischer,en we worden opeens doodgegooid met tour-organisaties die ons de beste star-tours aanbieden. We slaan ze allemaal af. Uiteindelijk komen we uit bij het Chinese Theatre, waar de hand en voetafdrukken te vinden zijn. We besluiten om daar eerst te gaan lunchen - tijdens de lunch stippelen we een route van sterren adressen die we willen zien.



Na de lunch gaan we de afdrukken bekijken - eigenlijk valt dit wat tegen, hardstikke rommelig en onoverzichtelijk. We besluiten om terug te gaan. Onderweg kopen we nog wat souvenirs en een extra sporttas; die hebben we nodig voor de terugreis om te vullen met alle aankopen. Daarna lopen we terug naar de auto - alwaar we er vervolgens achterkomen dat we onze kaart met sterrenaddressen ergens zijn vergeten.....


We besluiten vervolgens dat we dan maar naar de Hollywood heuvels gaan rijden met de fameuze letters, maar kunnen dat absoluut niet vinden. Dan maar naar het hotel om in te checken (het is inmiddels vier uur) en vervolgens te gaan kijken voor kaartjes voor de Baseball wedstrijd van die avond - tussen de LA Dodgers en de Philadelphia Phillies. Allereerst komen we aan bij het (betaald) parkeerterrein, waar Tom eerst gaat vragen of er nog kaartjes zijn - die zijn er blijkbaar nog volop. We lopen naar het stadion en kopen kaartjes voor de 'Reserve' plaatsen - die blijken bij binnenkomst in het stadion best goed. Tim heeft een supporterhand van foam gekocht en we hebben koeltasjes gekregen - we zijn dus goed voorzien. Voordat de wedstrijd begint gaan we hotdogs e.d. halen. Daarna is het nog een half uurtje wachten tot het begin.


Voordat de wedstrijd begint wordt iedereen eerst opgeroepen om te gaan staan, voor het Amerikaanse volkslied.... Als de wedstrijd begint is het stadion nog lang niet vol. Pas rond de derde inning zit het redelijk vol, en na de zesde inning gaan er alweer heel veel mensen weg.
 

De wedstrijd op zich is een belevenis - alles bij elkaar duurt het ruim drie uur, en bij de 7e inning krijgen we nog een keer een 'God bless America' voor onze kiezen. Gedurende de stille momenten in de wedstrijd (wisselen van slagbeurt, time-out, wisselen van pitcher etc) worden we onmiddellijk getrakteerd op een filmpje, muziekje, boodschap - dat alles onder het motto "Gij zult u niet vervelen". Uiteindelijk verliezen de dodgers de wedstrijd met 8-4 en gaan we terug naar het hotel. Het is inmiddels 11 uur 's avonds. Nog even snel dit stukje schrijven, posten en dan naar bed - morgen is de laatste volle dag hier - Universal Studios staat op het programma....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten